Vsetín patřil k jedné ze zastávek cyklo-běhu proti drogám

VSETÍN – Právě probíhá již 18. ročník cyklo-běhu za Českou republiku bez drog. Vsetín se stal jednou ze zastávek účastníků a pravidelně se připojuje k této problematice mladých.

Cyklo-běh je největší pravidelnou protidrogovou kampaní spojenou se sportem. Za cíl si klade upozornit na drogovou negramotnost u dětí a mládeže a volá po zvýšení protidrogové osvěty. Výrobci, drogoví propagandisté a distributoři drog jsou totiž stále rafinovanější a zneužívají dětskou naivitu a neznalost toho, co drogy jsou a co způsobují, a především zneužívají mnohdy lhostejnost společnosti,“ uvedl ředitel cyklo-běhu Lukáš Bechyně.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Akce byla zahájena 13. června v Orlové, účastníky čekají zastávky ve 41 městech Čech a Moravy, aby po 1 200 kilometrech závod ukončili 24. června v Praze. Vsetín se zapojil jako jedna ze zastávek a připravil menší kulturní program pro běžce. Děti z trávnické základní školy poté absolvovaly osvětovou přednášku upozorňující na nebezpečí drog v zasedací místnosti radnice. Další přednášky odborných lektorů se pak uskutečnily na základní škole v Luhu a Střední odborné škole Josefa Sousedíka.