VIDEO: Opilý řidič v Otrokovicích prchal před policisty. Nakonec se schoval pod zaparkovaným autem

OTROKOVICE – Další divokou honičku s řidičem na Zlínsku zažili policisté tentokrát v neděli ráno v Otrokovicích. Dvaatřicetiletý cizinec se zákazem pobytu se pokusil před hlídkou utéct, nepomohla mu však ani skrýš pod zaparkovaným autem. O události informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Řidič Peugeotu na sebe upozornil o půl deváté ráno, když vjel do ulice se zákazem vjezdu. „Řidič sice na výzvu k zastavení zareagoval, ale po zastavení vyběhl z vozidla a chtěl policistům uniknout. Policisté se za ním vydali nejprve vozidlem, ale když jim zmizel v areálu firmy, vůz zaparkovali a řidiče chtěli dostihnout. Když muž uviděl, že je mu hlídka v patách, vyčerpaný svým fyzickým výkonem se nakonec schoval pod zaparkované vozidlo v areálu firmy v Otrokovicích,“ vylíčila Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté ho ze skrýše vytáhli, zajistili a dovedli k vozidlu. „Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 1,74 promile alkoholu. Lustracemi policisté zjistili, že tohoto dvaatřicetiletého cizince jejich kolegové z cizinecké policie vyhostili z území České republiky již před více než rokem, takže na našem území pobýval nelegálně,“ uvedla mluvčí.

Auto, kterým jel, navíc ani nebylo jeho. Vyšlo totiž najevo, že si ho bez dovolení vypůjčil od kolegy, s nímž večer předtím popíjel alkohol.

Podnapilý řidič skončil v policejní cele. „Kriminalisté mu včera odpoledne ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání hned tří trestných činů: ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci. V případě odsouzení hrozí tomuto cizinci trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz řízení motorových vozidel a vyhoštění z České republiky,“ uzavřela Kozumplíková.