Kriminalisté dopadli na Havlíčkobrodsku dealera pervitinu, hrozí mu deset let za mřížemi

HAVLÍČKŮV BROD – V rukou policie skončil muž, který v Havlíčkově Brodě distribuoval pervitin. Policisté jej obvinili z trestného činu, za který může očekávat až desetiletý nepodmíněný trest.

Pětačtyřicetiletý muž opakovaně prodával po Havlíčkově Brodě pervitin. Zadržen byl u obce Květinov jako spolujedoucí ve voze Škoda Octavia. „Policisté zároveň zajistili přibližně deset gramů krystalické látky, která bude podrobena expertíze na odborném policejním pracovišti. U řidiče vozidla policisté provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na amfetamin,“ informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zadrženého muže od prodeje drog neodradilo ani to, že byl za tuto činnost v minulosti trestán a do roku 2023 byl v podmínce. Nyní byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Obviněný muž je stíhán na svobodě a za spáchanou drogovou trestnou činnost mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.