V jednom autě dva provinilci. Šofér pod vlivem marihuany a muž se zakázaným pobytem

JIČÍNSKO – Uplynulou sobotu načapali policisté, při kontrole nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, povedenou dvojici hříšníků. Tu zastavili ve vozidle Volkswagen Golf, krátce před jednou hodinou odpolední, v Sobotce. Oba muži mají teď co vysvětlovat.

Hlídka zkontrolovala nejen potřebné doklady, ale také přítomnost omamných a psychotropních látek u řidiče vozidla. „Výsledek orientačního testu vyšel pozitivně na látku cannabis, proto muže vyzvali k lékařskému vyšetření k zjištění návykových látek v těle, což na místě odmítl. Policistům však 39letý muž sdělil, že před jízdou vykouřil jednoho jointa marihuany,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při kontrole auta si jeden z policistů všiml igelitového sáčku se zelenou sušinou, ten měl položený řidič na místě spolujezdce. Hlídka sáček odebrala ke znaleckému prozkoumání. Hříšníka ještě dořeší správní orgán.

Na zadních sedačkách vozidla Volkswagen se nacházel muž, který je policistům ze Sobotky velmi dobře známou osobou. Jednalo se o 37letého muže, který má až do února roku 2024 zákazu pobytu na okrese Jičín. Takže se bez povolení zdržoval v místě, na které se zákaz vztahuje. Muž byl policisty převezen na obvodní oddělení, zde si vyslechl obvinění za maření úředního výkonu, za což mu hrozí až 2 roky za mřížemi.