Na odpočívkách dálnic vykrádají zloději kamiony spících šoférů

JIHOMORAVSKÝ KRAJ, BRNO-VENKOV – Na jihomoravských dálničních odpočívadlech čekají na zahraniční řidiče kamionů zloději, kteří se umí dostat do kabin odstavených vozidel a berou hlavně peníze.

Podobně dopadl na odstavné ploše dálnice D2 poblíž Brna i šestapadesátiletý turecký řidič. Přestože si kabinu večer před spaním řádně uzamkl, nebylo mu to nic platné. Krátce po půlnoci jej totiž probudily pootevřené dveře kamionu, kterými na něj foukal studený vítr. „Zjistil, že přišel o finanční hotovost téměř 14 tisíc v eurech a tureckých lirách. Případ je nyní dálničními policisty prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě dopadení hrozí neznámému zloději až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Zloději si zejména vybírají odstavené kamiony a dodávky s vleky směřující na západ Evropy, kde je předpoklad nějaké větší finanční hotovosti. Když řidiči ulehnou k odpočinku, dají se lapkové do práce. Do zaparkovaných vozidel se dostávají nejrůznějšími způsoby i za použití násilí. Uvnitř kabin nic netušící řidiče nenápadně okradou. Poškození řidiče si ani mnohdy nevšimnou, že byli bezostyšně okradeni. „Přestože se sice v poslední době jedná jen o jednotky případů, dobrou pověst nám v zahraniční rozhodně neudělají. Nesmíme tak zapomenout, že auto skutečně není trezor. I ve vozech je potřeba cenné věci uschovávat například v nejrůznějších uzamykatelných skříňkách, tím se minimalizujeme riziko případné krádeže,“ doplnil Vala.