Studenti získají vstup na koupaliště zdarma

BRNO – Studenti mateřských, základních a středních škol budou moci v červnu navštívit koupaliště Riviéra a Zábrdovice bez poplatků. Úspěšná akce proběhla již v letech 2019 a 2021.

V červnu bude vstup na tato dvě koupaliště od 9 do 12 hodin zdarma. „Chceme tak po dlouhých covidových omezeních a karanténách vrátit děti a mládež ke zdravému pohybu. Proto jsme se rozhodli zopakovat školám nabídku navštěvovat v červnu tyto areály během dopoledních hodin zdarma,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Areály nenabízí jen bazén, ale i sportovní vyžití. Na koupališti Zábrdovice je kromě bazénů a tobogánu také hřiště na beach volejbal, badminton, mini fotbal, pétanque, dále pak pingpongový stůl nebo ruské kuželky. V areálu Riviéra si žáci kromě vodních radovánek mohou zahrát beach volejbal, beach badminton či beach tenis.

V roce 2019 navštívilo Riviéru 1796 žáků z 27 škol a na koupaliště v Zábrdovicích se vydalo 170 žáků ze 4 spádových škol. V roce 2021 na Riviéře stoupla návštěvnost až na 4524 žáků a do Zábrdovic zavítalo 190 žáků.