Ve Fakultní nemocnici Brno bude fungovat ukrajinská ambulance

BRNO – Od pátku 8. 4. bude v přízemí budovy P zřízena nová ukrajinská ambulance. Na pacienty zde bude čekat praktický lékař, který jim pomůže s chronickými stavy, při potřebě předpisu léků i vyřízení administrativy.

Ordinovat se bude ve středu a pátek od 8 do 14 hodin. V ostatní dny je k dispozici na telefonním čísle 532 231 330 lékař pro konzultace. „Zřízení samostatné ambulance vychází z nařízení Ministerstva zdravotnictví. Dosud jsme fungovali v takzvaném hybridním režimu UA Pointu, který se nám velmi osvědčil, protože pacienti vyžadují opravdu různorodé lékařské specializace,“ řekl primář Petr Benda.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

UA Point od začátku funguje v non-stop režimu a nabízí ošetření pro Ukrajince s neodkladnými stavy či úrazy. Poskytuje také informace a pacienti ho mohou využívat mimo ordinační dobu UA ambulance, tedy o víkendech, svátcích, v noci a v dny pracovního klidu. Návštěvníci jsou odtud směrování do odborných ambulancí. Na telefonické lince UA Pointu je k dispozici ukrajinsky hovořící lékař, případně tlumočník.