Spící migrant padl do rukou policistů na Jihlavsku. Pěšky chtěl dojít do Německa

JIHLAVA – Třiadvacetiletého Maročana spícího na zastávce autobusu zadrželi policisté v Suché na Jihlavsku. U sebe měl doklady platné pouze v Německu, u nás se prý ocitl omylem. Cizinec, který zatím skončil v zařízení pro uprchlíky, musí naši republiku opustit.

Na spícího migranta narazila policejní hlídka v pondělí 4. dubna před sedmou hodinou ráno v obci Suchá na Jihlavsku. „Při kontrole policisté zjistili, že se jedná o příslušníka cizí národnosti, který u sebe neměl cestovní doklady. Předložil pouze německý dokument s fotografií,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté zjistili, že jde o doklad ke strpění, navíc platný pouze pro území Německa. Konzultace s německými kolegy odhalila, že Maročan skončil za krádež ve vězení a po propuštění má v Německu do doby vydání náhradního cestovního dokladu „omezený“ pobyt.

Cizinec tvrdil, že chtěl do Hamburku, ale nastoupil do špatného autobusu. „Jakmile zjistil, že je v České republice, potřeboval se dostat zpět do Německa. Protože neměl peníze, rozhodl se jít pěšky. Jelikož zná cestu jen přes Rakousko, tak se vydal pěšky směrem na Vídeň a z Rakouska chtěl pokračovat do Německa,“ dodala mluvčí.

Muž obdržel rozhodnutí, že musí Českou republiku opustit, a navíc uhradit náklady řízení. Poté jej policisté eskortovali do zařízení pro cizince v Bálkové.