Na mokré silnici dostal řidič smyk a narazil do stromu. Odvážela ho sanitka

TŘEBÍČ – Nepřiměřená rychlost byla pravděpodobnou příčinou nehody osobního vozu Škoda Octavia, k níž došlo v sobotu 9. dubna v brzkých ranních hodinách v katastru Třebíče. Řidič nevyrovnal smyk a havaroval. Při nehodě se zranil a musel být převezen do nemocnice.

Dopravní nehoda se stala v sobotu 9. dubna kolem půl třetí ráno na silnici II/351 ve směru jízdy od Třebíče směrem k obci Račerovice. „Dvaadvacetiletý řidič nepřizpůsobil rychlosti jízdy a na mokré vozovce, zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti, uvedl vozidlo do smyku, který nedokázal vyrovnat. Následně vjel na pravou krajnici a dále mimo komunikaci, kde narazil vozidlem do vzrostlého stromu. Poté vozidlo havarovalo na cyklostezce mimo komunikaci,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zraněného řidiče převezli záchranáři do třebíčské nemocnice. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. Škoda vzniklá při nehodě byla vyčíslena na 64 tisíc korun. Další okolnosti nehody šetří policisté.