Muž se procházel po frekventované silnici, na strážníky, kteří ho odvedli, zaútočil

BRNO – Po víceproudové silnici na Kolišti kráčel o úterní noci osmačtyřicetiletý muž. Když se ho strážníci snažili dostat do bezpečí, zaútočil na ně.

Hlídka kontrolující okolí si v nočních hodinách všimla chodce, který se procházel po frekventované silnici, projíždějící auta musela kvůli němu prudce brzdit a jen zázrakem se nikomu nic nestalo. Strážníci ho odvedli do bezpečí na chodník, což muž nesl nelibě, své jednání nedokázal nijak vysvětlit, byl zmatený a mluvil si sám pro sebe. Poté z něj vypadlo, že spolupracoval se známou dvojicí bavičů, která mu chce nyní ublížit. Na výzvu k předložení občanského průkazu reagoval pozitivně, přesto se ho stále dožadoval zpět, i když mu hlídka vysvětlovala, že ho potřebuje k ověření totožnosti.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Mužova netrpělivost pak vygradovala útokem na strážníka, po kterém se zničehonic ohnal a kopl. Skončil proto v poutech. Testy na alkohol a drogy přítomnost těchto látek v těle vyloučily, přivolaní zdravotníci proto muže převezli do psychiatrické nemocnice,“ dodává tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. Případ si pro podezření z trestného činu převzala republiková policie.