Kuriózní nehoda ve Slavkově: Nákladní auto se opřelo o zeď hřbitova

VYŠKOV – Kuriózní nehoda se odehrála ve čtvrtek před desátou hodinou ve Slavkově u Brna. Při vysypávání nákladu u hřbitova se převrátil návěs i s tahačem. Nedošlo k žádnému zranění.

V úseku rekonstruované silnice u místního hřbitova se při vysypávání nákladu převrátil návěs i s tahačem. U nehody zasahovala hasičská jednotka ze Slavkova u Brna. Hasiči na místě zjistili, že nákladní vůz s návěsem zůstal opřený pravým bokem o hřbitovní zeď. Zajistili místo nehody, zjistili, že událost je bez zranění a bez úniku provozních kapalin. Velitel zásahu si na místo povolal další techniku ze stanice Vyškov a následně hasiči zajistili nakloněný návěs a stabilizovali poškozenou zeď. Vzhledem k tomu, že hrozilo zborcení zdi, zajistili hasiči ve spolupráci s technickými službami odstranění kolumbária ve zdi hřbitova, aby nedošlo k jejich poškození. Vozidlo bylo následně postaveno zpět na kola a mohlo odjet. „Velitel zásahu si na místo nechal povolat statika k posouzení stavu zdi a další síly a prostředky k její stabilizaci,“ doplnil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.