Průtah Starou Říší bude kvůli rekonstrukci uzavřen. Řidiče čekají objížďky

JIHLAVA – Objízdné trasy čekají od úterý 19. dubna řidiče ve směru Třebíč – Telč. Úsek silnice I/23 ve Staré Říši bude kvůli opravám dva měsíce uzavřen.

Silničáři zahájí v příštím týdnu opravu 1200 metrů dlouhého úseku a odvodnění silnice I/23 na průtahu Starou Říší na Jihlavsku. Souběžně s tím bude městys opravovat část své kanalizace. „K úplné uzavírce tohoto úseku silnice I. třídy přistupujeme zejména s ohledem na šířku vozovky, která neumožňuje bezpečnou práci za provozu. Ten bude do cca začátku druhé poloviny června 2022 převeden na značené objízdné trasy,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Nový povrch dostane autobusová zastávka na náměstí, silničáři dále pročistí všechny příkopy a obnoví prostupy kanalizace pod vozovkou. Výměny se dočkají svodidla a směrové sloupky, obnoveno bude vodorovné dopravní značení.

Ve směru jízdy na Telč bude před přechodem pro chodce v km 73,810 provedena na délku 30 metrů kontrastní protismyková úprava povrchu. Silničáři vymění i obě zrcadla, která již budou vybavena elektrickým vyhříváním proti zamlžení.

OBJÍZDNÉ TRASY:

Objízdná trasa pro veškerou dopravu ve směru od Telče po sil. II/403 přes Žatec, Urbanov, Nevcehli, do Pavlova, dále po sil. III/4036 do Dlouhé Brtnice. Z Dlouhé Brtnice po sil. I/38 vlevo směrem na Jihlavu. Vpravo směrem na Znojmo přes Hladov na okružní křižovatku sil. I/23 a I/38 (OK Kasárna). Délka objízdné trasy: 18,5 km.

Objízdná trasa pro veškerou dopravu ve směru od Znojma a Třebíče z okružní křižovatky sil. I/23 a I/38 (OK Kasárna) po sil. I/38 přes Hladov, Dlouhou Brtnici do Stonařova na křiž. se sil. II/403. Dále po sil. II/403 přes Otín, Pavlov, Nevcehli, Urbanov, Žatec na křižovatku sil. II/403 se sil. I/23. Délka objízdné trasy: 24,5 km.

Objízdná trasa pro veškerou dopravu ve směru od Dačic z křiž. sil. II/407 se sil. III/4073 v Bohuslavicích po sil. III/4073 přes Rozseč a Svojkovice na křižovatku se sil. I/38, dále po sil. I/38. Délka objízdné trasy: 7,8 km.