Video: Po dálnici D11 pobíhali dva psi

HRADECKO – Toto úterý kolem půl osmé večer přijali policisté na tísňové lince několik telefonátů, ve kterých řidiči nahlásili, pohyb dvou psů. Ti běželi podél svodidel u Levína ve směru jízdy na Prahu. Na místo okamžitě přispěchala policejní hlídka.

Ta psy zaregistrovala na 61. km dálnice. Policisté díky výborně reagujícím řidičům nemuseli zastavit dopravu, protože řidiči sami zastavovali a zapínali výstražná světla, aby varovali ostatní šoféry. Hlídka během krátké chvíle oba psy nalákala do služebního auta a poté je odvezla do útulku v Chlumci nad Cidlinou. Ve středu byl zjištěn majitel nezbedné psí dvojice, kterou si v útulku vyzvedl.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Naštěstí nedošlo k žádné dopravní nehodě. „Když policisté přijeli na místo a začali psy odchytávat, řidiči zareagovali snížením rychlosti, zastavením a spuštěním výstražných světel. Díky jejich reakci bylo nebezpečí brzy zažehnáno a provoz na dálnici mohl být v pár minutách plně obnoven,“ komentuje událost policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté upozorňují:

Podle § 60 odst. 11 zákona číslo 361/2000 o provozu na pozemních komunikacích je vlastník nebo držitel domácích zvířat povinen zabránit pobíhání těchto zvířat po pozemní komunikaci. Za porušení tohoto ustanovení hrozí pokuta do 2 tisíc korun.