Policisté znají pachatele loupežného přepadení v Třešti. Pětadvacetiletý mladík může dostat deset let

JIHLAVA – Mladíka, který o uplynulém víkendu napadl v Třešti s nožem v ruce zaměstnance provozovny a požadoval peníze, dopadli policisté. Pětadvacetiletý cizinec byl obviněn z trestného činu loupeže a hrozí mu až deset let za mřížemi.

Napadení se odehrálo v neděli 17. dubna kolem deváté hodiny večer v provozovně v Třešti na Jihlavsku. „Vše začalo, když cizinec přišel do podniku, držel v ruce nůž a vstoupil za pult k obsluze. Požadoval peníze a na zaměstnance zaútočil. Napadenému muži se dařilo úspěšně se bránit, útočníka připravil i o nůž a vyběhl ven, kam ho obviněný muž následoval,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Napadený muž schytal venku rány pěstí, útokům se aktivně bránil. Pachatel nakonec z místa utekl. Zraněného muže převezli záchranáři s drobnými řeznými ranami na ošetření do nemocnice.

Současně začalo intenzivní pátrání po útočníkovi, které bylo ještě ten den korunováno úspěchem. „Podezřelý pětadvacetiletý cizinec byl značně opilý. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu, a tak muž směřoval s pouty na rukou v doprovodu policistů na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodala mluvčí.

„Pětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ sdělil zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality Josef Dufek. Na základě rozhodnutí soudu byl mladík vzat do vazby a policisté jej eskortovali do věznice. Za uvedený trestný čin lze uložit dvou až desetiletý pobyt ve vězení.