Začala stavba mostu přes Rokytenku, dejte pozor na dopravní omezení

VSETÍN – Na okraji sídliště Rokytnice mezi ulicemi Okružní, Na Dolansku a Na Lapači byla přípravnými pracemi zahájena stavba silničního mostu přes potok Rokytenka. Ten bude součástí nové přístupové komunikace z Rokytnice do prostoru za vlakovým nádražím.

Stavba mostu přes Rokytenku navazuje na probíhající rekonstrukci vlakového nádraží a přeměnu přednádražního a zanádražního prostoru. Právě do zanádraží, kde vyroste mimo jiné záchytné parkoviště a odkud povede podchod pod kolejištěm na jednotlivá nástupiště a nové výpravní budovy, povede z Rokytnice nová přístupová komunikace. Ta po nyní budovaném mostě překlene potok Rokytenka a u polyfunkčního domu Kotovo se prostřednictvím nové okružní křižovatky napojí na silnici č. I/69.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Včera začala stavba přeložkami inženýrských sítí. „Z toho důvodu byl uzavřen chodník podél Rokytenky ve 100 metrů dlouhému úseku mezi ulicemi Okružní a Na Lapači. V další fázi dojde i k částečnému uzavření silnice na protějším břehu Rokytenky, a to pro motorová vozidla, která budou muset jezdit po objízdné trase přes ulici Okružní,“ řekl starosta Jiří Růžička. Časem bude komunikace uzavřena úplně a chodci využijí náhradní trasu podél výpadovky na Zlín. Samotná stavba mostu bude trvat dva měsíce.