Zoo otevírá na Den Země novou expozici. Za starý spotřebič mají děti vstupné zdarma

ZLÍN – Ve zlínské zoo se v sobotu 23. dubna otevírá nová expozice pro damany, želvy a africké ptáky. Během slavnostního otevření čekají na návštěvníky oslavy Dne Země, kdy za starý spotřebič získají děti vstupné zdarma. Slavnostní otevření expozice proběhne ve 13 hodin.

Novou expozici lidé najdou v africké oblasti na louce před pavilonem žiraf. Vznikla jako první etapa vzdělávacího a chovného centra pro supy. „Po dokončení celého projektu chceme lidem ukázat, jak důležitým článkem jsou supi ve volné přírodě, a to samozřejmě ve vazbě i na další zvířata. V první etapě proto představíme expozice damanů kapských, želv ostruhatých a novou voliéru afrických ptáků,“ představila Romana Mikešová, vedoucí oddělení marketingu. V té se zabydlí orli korunkatí, jejich původní voliéra se stane novým domovem pro zoborožce kaferské. Výstavbu druhé etapy chovného zařízení pro supy zoo rozběhne letos na podzim.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na Den Země na děti čeká 100 volných vstupenek

Součástí otevření budou také oslavy svátku Dne Země. Od 11 do 15 hodin si proto malí i velcí návštěvníci budou moct užít tvořivou činnost v zábavných dílničkách na nádvoří zámku Lešná. Na čtyřech stanovištích pracovníci zoo nabídnou spoustu zajímavých informací o damanech a jejich nejbližších příbuzných slonech, děti si poskládají papírové želvičky, vyluští ptačí hádanky nebo damanní bludiště.

Pokud si s sebou přinesete starý elektrospotřebič, získáte dětskou vstupenku zcela zdarma. „Stačí u hlavního vstupu navštívit stánek Elektrowinu a odevzdat malý nepotřebný elektrický spotřebič. Počet volných dětských vstupenek však bude omezen, platí pro prvních 100 odevzdaných spotřebičů. Na další ale bude čekat cena útěchy v podobě kelímku Zoo Zlín,“ dodala Romana Mikešová.

Sběr spotřebičů bude probíhat u hlavního vstupu od 9.00 do 16.30. Sběr se nevztahuje na velké elektrospotřebiče, nelze tak odevzdat například pračku, ledničku, myčku a podobně.