Na Olomoucku hořel bývalý autoservis. Plameny zachvátily celou budovu a dodávku

OLOMOUCKO – K požáru bývalého autoservisu v Čechovicích, místní části Velkého Týnce, dnes ráno vyjížděli olomoučtí profesionální hasiči. Plameny za chvátily celou budovu včetně dodávky, která stála v těsné blízkosti. Požár se naštěstí obešel bez zranění.

Požár nízkopodlažní budovy bývalého autoservisu v Čechovicích, místní části Velkého Týnce na Olomoucku, byl ohlášen dnes krátce po 6. hodině ráno s tím, že je celý objekt v plamenech. Na místo ihned vyrazilo 5 hasičských jednotek, později byla povolána i výšková technika. . „Budova hořela v celém rozsahu na ploše zhruba 20×10 metrů i s dodávkou, která stála v těsné blízkosti,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Současně s hašením hasiči ochlazovali okolní budovy, aby zamezili šíření požáru.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zásah komplikovalo větší množství propanbutanových láhví a také hrozba zřícení prohořelých konstrukcí a zdiva. Během dohašovacích prací k jejich zborcení skutečně došlo, takže zásah byl veden zvenku, aby se snížilo riziko úrazu hasičů.

Požár se naštěstí obešel bez zranění. Jeho příčinu zjišťují vyšetřovatelé hasičů, kteří předběžně odhadli škodu na více než milion korun. Kromě profesionálních hasičů z Olomouce na místě zasahovali i dobrovolní hasiči z Velkého Týnce, Velké Bystřice, Doloplazů a Hluboček.