Opilého a zdrogovaného řidiče v Sušici zastavila policie

SUŠICE – Pod vlivem alkoholu a drog usedl za volant osobního auta tovární značky Citroën Saxo osmadvacetiletý muž ze Strakonicka, kterého v Sušici v Pražské ulici 3. března třicet minut po patnácté hodině zastavili policisté.

Řidič se na výzvu podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,37, opakovaně 1,23 a 1,15 promile alkoholu. Provedený test na návykové látky měl muž pozitivní na konopí, amfetamin a metamfetamin. „Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení, kde bylo provedeno lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Na základě provedeného rozboru krve byla zjištěna hodnota 1,62 promile alkoholu. Znaleckým posudkem z oboru zdravotnictví, odvětví toxikologie byla prokázána hladina THC ve výši 5 mg/ml. Podle zjištěných výsledků byl řidič pod vlivem návykových látek a nemohl bezpečně řídit motorové vozidlo,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová. „Policisté na obvodním oddělení v Sušici ukončili prověřování tohoto případu a ve zkráceném přípravném řízení převzal osmadvacetiletý muž ze Strakonicka sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.