Hořící auto u Zlína poškodilo dům i garáž

ZLÍN – Hasiči spěchali hodinu po půlnoci ze soboty na neděli k požáru do Bohuslavic u Zlína. Oheň tam pohltil osobní auto u garáže rodinného domu. Informoval o tom mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Když hasiči dorazili na místo, byla už přední část auta v plamenech. „K uhašení požáru hasiči použili jeden hasební proud vody. Likvidaci požáru velitel zásahu vyhlásil sedm minut před půl druhou,“ uvedl Žemlička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Neštěstí se nakonec obešlo bez zranění. „Požár však poškodil nejen automobil, ale i vrata garáže, před která majitel vozidlo zapakoval krátce před požárem. Dále v důsledku sálavého tepla bylo poškozeno okno rodinného domu, nacházející se nad garáží,“ shrnul Žemlička.

„V době požáru se do rodinného domu dostal i štiplavý dým, který hasiči odvětrali s pomocí přetlakové ventilace,“ doplnil mluvčí.

Na místo požáru poté dorazil vyšetřovatel hasičů. „Ten šetřením zjistil, že se jedná o technickou závadu v motorovém prostoru, ke které došlo již za jízdy vozidla. Škodu na majetku společně s majitelem vyčíslil na 470 tisíc korun. Díky rychlému zásahu hasičů byl uchráněn majetek v hodnotě 3 milionů korun,“ sdělil Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje