VIDEO: Třiaosmdesátiletou ženu zavalila lednička, na pomoc přispěchali strážníci

BRNO – Na seniorku v centru města dnes spadla lednička, když se snažila zmírnit svůj pád. Díky tísňovému tlačítku si zavolala pomoc a přivolaná hlídka jí z nesnází pomohla.

Třiaosmdesátiletá žena upadla ve svém bytě, když se snažila zmírnit pád a chytla se madla lednice, ta na ni spadla a vše, co bylo vevnitř popadalo na zem. Díky tomu, že je seniorka zapojená do systému tísňového volání, měla u sebe SOS tlačítko a jeho stiskem si přivolala pomoc. Na místo dorazila hlídka a náhradním klíčem si odemkla její obydlí. „Spatřili jsme ženu sedět na zemi a kolem ní byla hotová spoušť. Nejprve jsme ji vysvobodili zpod lednice a poté zjišťovali, jestli je v pořádku,“ popisuje tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Seniorka je ujistila, že se jí nic nestalo a lékařské ošetření nepotřebuje. Strážníci ji usadili na židli a i když to neměli v popisu práce, dali se do úklidu nepořádku. Žena jim opakovaně poděkovala a poté ještě s pomocí sociálního pracovníka kontaktovala operační středisko městské policie, kde znovu vyjádřila své vřelé díky.