Šermíři, tanečnice a muzikanti otevřou sezónu na hradě Brumov

BRUMOV-BYLNICE – Pohádkovou cestu v čase zažijí návštěvníci, kteří se v v sobotu 7. května vydají na hrad Brumov. Chystá se tam slavnostní otevření sezóny, na kterém nesmí chybět dobová hudba, šermíři a zábavné aktivity pro děti. Den si můžete zpříjemnit také májovým trhem v Brumově-Bylnici.

Brány hradu Brumov se otevřou přesně ve 13 hodin, kdy nebojácní šermíři změří síly v dobovém turnaji. Později svedou lítý boj o hradní baštu, a pokud jim budou síly stačit, předvedou své umění v krátkých vystoupeních. Návštěvníky okouzlí dobové tanečnice, které doprovodí středověká hudba. Děti se mohou těšit na dílničku i pohádku od Lenky. Po celou dobu bude volně přístupná hradní expozice.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Až do ukončení akce v 17 hodin bude pro návštěvníky zajištěno občerstvení. Vstupné je dobrovolné.

Pokud chcete v Brumově-Bylnici prožít den plný zážitků, ještě než vystoupáte ke zřícenině hradu, udělejte si čas na jarní farmářský trh ve městě. Už od 9 hodin najdete na náměstí H. Synkové produkty regionálních výrobců a bohaté občerstvení. Na děti čekají kreativní dílničky i pohádkové divadelní představení. K poslechu zahraje DH Brumovjanka.