VIDEO: Kapsář využil opilosti druhého muže a okradl ho o telefon

BRNO – Vynalézavý zlodějíček si vyhlédl opilého muže v podchodu, zavedl s ním řeč a poté ho okradl o mobilní telefon. Netušil však, že je celou dobu snímán kamerami.

Pracovníci dohledového centra jsou všímaví k nezvyklým situacím a také hodně předvídaví, což se opět jednou vyplatilo. Jeden z nich si na kameře všiml dvaatřicetiletého muže, který se nenápadně ochomýtal okolo o šest let staršího opilce sedícího v podchodu. Zloděj s ním navázal řeč a odvedl ho kousek dál. Poté pohotově sebral telefon, který ležel na schodech. Když byl se svým lupem hotový, zamířil si to rovnou do noční linky autobusu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

To už mu byli ale v patách strážníci, kteří ho vyzvali, aby z vozidla vystoupil a vyskládal obsah svých kapes. „Mezi jeho věcmi byl kradený mobilní telefon. Muž nás ubezpečoval, že ho koupil od kamaráda,“ popisuje případ tisková mluvčí Markéta Skřivánková. Druhá hlídka dorazila k okradenému, který byl tak opilý, že s ní nedokázal komunikovat, stále si ale prohledával kapsy, jakoby něco hledal a po chvíli gesty naznačil, že postrádá telefon. Případem se budou nadále zabývat republikoví policisté.