Opilý řidič vezl demižony se slivovicí, při otáčení se srazil s Octavií

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Nehoda s vůní slivovice se stala v sobotu krátce po jedné odpoledne u Vlčnova na Uherskohradišťsku. Namol opilý řidič převážel demižony se slivovicí, když se střetl s projíždějícím autem. Dva lidé skončili v nemocnici.

Řidič VW Passat jel od Vlčnova směrem na Hluk. „Muž si ale zřejmě rozmyslel směr jízdy, proto najel vpravo na polní cestu s úmyslem se otočit. Jenže ve chvíli, kdy vjížděl na silnici, přehlédl od Hluku jedoucí Octavii a narazil do ní,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Havárie si bohužel vyžádala dva raněné. „Při střetu došlo ke zranění řidiče Octavie a jeho spolujezdkyně. Přivolaní záchranáři je převezli do Uherskohradišťské nemocnice,“ sdělila Šabatová.

„Hasiči ze stanice Uherský Brod u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Taktéž došlo k úniku provozních kapalin a u Passatu i slivovice z rozbitých demižonů, které zasypali sorbentem,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Dechová zkouška vyšla pozitivní jen u řidiče Passatu. „Nadýchal 2,34 promile alkoholu. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na čtyři sta čtyřicet tisíc korun,“ dodala Milena Šabatová.

Foto: HZS Zlínského kraje