3 věci, na kterých se nevyplatí v interiéru šetřit

Ceny služeb a zboží běžné denní potřeby v posledních měsících rostou a lidé se snaží logicky šetřit. Na čem se však vyplatí a na čem nevyplatí šetřit při vybavování interiéru? To samozřejmě záleží na každém z nás. Hlavní je výhodný poměr kvality a ceny, ale v interiéru jsou přece jen některé klíčové věci, kde by se mělo hrát hlavně na kvalitu.

Interiérové dveře

Dveře doma používáte každý den. Není ani tak důležité, jestli si pořídíte fóliované, laminované, dýhované nebo třeba skleněné dveře, ale mělo by se jednat o kvalitní dveře, které vydrží. Interiérové dveře mohou být klasické nebo posuvné, důležitý je však také výrobce. Nejlépe zvolte českého výrobce, který kromě e-shopu provozuje také kamenné obchody, kam se můžete zajít podívat, probrat vaši představu s odborníky nebo se kouknout na vzorové dveře a vzorky dekorů.

Podlahy

Podlaha je nejzatěžovanější část domu, chodíme po ní, děti po ní běhají a skáčou, zvířecí miláčci cvakají drápky a nakonec je to právě podlaha, která se z velké části podílí na tom, jaký pocit z domu máme. Ať už máte palubky, linoleum, plovoucí podlahu nebo dlažbu, vyplatí se udělat podlahu kvalitně s tím, aby vydržela alespoň dalších 50 let.

Okna

Když si pořídíte kvalitní okna, změní se dojem z celého bytu nebo domu. K tomu patří i nové parapety, případně i stínící technika, a kromě toho, že zlepšíte tepelně izolační vlastnosti domu (což je skvělé v dnešní době, kdy jsou energie drahé) získá váš dům s novými okny také úplně čerstvý nádech. Nejčastější volbou jsou dnes plastová okna, která lákají nejlepším poměrem cena/kvalita, dlouhou životností, snadnou údržbou nebo možnostmi barev a dekorů okenních rámů. Pokud chcete něco luxusnějšího a nevadí vám si připlatit, můžete zvolit okna hliníková.

Mezi další důležité prvky v domě patří krbová kamna, kvalitní spotřebiče, postel s kvalitní matrací a jiné vybavení. Nakonec samozřejmě záleží na vás, do čeho a kolik chcete investovat…přeci jen každý máme jiné priority.