Řidič v Mohelnici dostal při brzdění na mokré silnici smyk a srazil se s protijedoucím autem

MOHELNICE – Včerejší deštivé počasí potrápilo sedmapadesátiletého řidiče v Mohelnici. Při brzdění na mokré silnici dostal smyk a srazil se s protijedoucím autem. Při nehodě se zranil, ale ošetření nežádal.

V Mohelnici na Družstevní ulici se včera o půl třetí odpoledne střetla dvě auta. Sedmapadesátiletý řidič jel s autem Hyundai IX 35 po zmíněné ulici od centra města směrem na Úsov. Před ním jedoucí vůz u hřbitova zastavil, protože odbočoval vlevo na místo ležící mimo silnici a musel dát přednost protijedoucímu autu. „Řidič v Hyundai zřejmě v důsledku nepřiměřené rychlosti dostal při brzdění na mokré vozovce smyk, který nezvládl. S autem vyjel do protisměrného pruhu, kde se střetl s protijedoucím vozem Peugeot Expert,“ popsala nehodu policejní mluvčí Marie Šafářová. Při nehodě se řidič zranil, ale ošetření nežádal. Řidič Peugeotu zraněný nebyl. Vliv alkoholu policisté u obou řidičů vyloučili dechovými zkouškami. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 135 tisíc korun, z toho 60 tisíc na Peugeotu a 75 tisíc na Hyundai. Policisté dále vyšetřují okolnosti nehody a míru zavinění.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.