Srážka osobního vozu s autobusem na Jihlavsku: Řidiče Hyundaie transportoval vrtulník

JIHLAVA – K vážné dopravní nehodě došlo dnes odpoledne na Jihlavsku. Dvaasedmdesátiletý řidič vozidla Hyundai se ocitl v protisměru, kde čelně vrazil do autobusu. Senior i jeho spolujezdkyně utrpěli zranění a skončili v nemocnici. Cestující z autobusu vyvázli bez zranění.

Dopravní nehoda se stala v úterý 24. května krátce po čtrnácté hodině na silnici II/523 mezi obcemi Větrný Jeníkov a Bílý Kámen. „Podle prvotního šetření na místě události dvaasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Hyundai Lantra z dosud nezjištěných příčin vyjel s vozidlem do protisměru, kde čelně narazil do protijedoucího autobusu. Při nehodě se řidič osobního vozidla těžce zranil a musel být letecky transportován do nemocnice v Brně,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Do nemocnice převezla sanitka i zraněnou spolujezdkyni řidiče. V autobuse cestovalo 14 cestujících, nikdo nebyl zraněn. Dechová zkouška řidiče autobusu vyloučila požití alkoholu.

Na místě zasahují všechny složky záchranného systému. Místo nehody je nyní průjezdné kyvadlově. „Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření policistů z dopravního inspektorátu Jihlava,“ dodala mluvčí.