Přes 50 přestupků a pokuty za několik desítek tisíc korun, i takový byl tuningový sraz

HRADECKO – Uplynulou sobotu si nenechali ujít sraz tuningových vozidel, který se konal u prodejny Albert v Hradci Králové, ani dopravní policisté. Ti se zaměřili se na kontrolu dodržování rychlosti, na technický stav vozidel, na alkohol za volantem a další prohřešky.

U přibližně 200 účastníků zjistili policisté 54 přestupků, za ně obdrželi hříšnici pokuty na místě, a to za více než 41 tisíc korun. A jaká, že to byla provinění?  Rychlost řidiči překročili ve 28 případech, nevyhovující technický stav vozidel byl zjištěn 18x, dva hříšníci byli načapáni s mobilním telefonem za jízdy v ruce a 4x nebyly použity bezpečnostní pásy.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Policisté se budou i nadále při podobných akcích intenzivně věnovat dohledu nad bezpečností na silnicích. Stále cílíme na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volanty svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Jelikož tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné,“ říká mluvčí policistů Lucie Konečná.