Pimprléto v ostravském Divadle loutek bude i letos!

OSTRAVA – Léty prověřené a dětmi i rodiči oblíbené letní pásmo akci pořádané Divadlem loutek Ostrava, se bude konat i o letošních letních prázdninách. Striktní divadelní prázdniny v loutkovém divadle budou trvat jen do 16. července. Nedělí 17. 7. 2022 pak odstartuje zhruba měsíční série Pimprléta.

Akce pro děti jsou přichystány až do 14. srpna. „Na malé i velké příznivce pohádkového divadelního světa čeká bohatý víkendový program doplněný v letošním roce o tvůrčí dílny pro veřejnost. Novinkou je i výtvarný art kemp s japonským loutkářem,“ líčí nabídku Tereza Zlámalová jménem managementu divadla.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Divadlo podobně jako v minulých ročnících pozvalo profesionální a poloprofesionální divadelní soubory a spolky. O sobotách a nedělích se tak divákům představí Studio DAMÚZA, brněnské Divadlo Líšeň, Divadlo Já to jsem, loutková scéna Těšínského divadla Bajka, nebo loutkář Ruda Hancvencl.

Na diváky čeká stínové divadlo, tradiční příběh mudrce a hříšníka Fausta, Červená Karkulka i klasické pohádky trošku jinak, které rozesmějí publikum napříč generacemi.

Letošní program Pimprléta je navíc doplněn o velmi bohatou kreativní část. Od 18. do 22. července nabídne rodinám s dětmi možnost navštívit na alternativní scéně Divadla loutek dřevěné dílny Báry Hubené. Dospělí s dětmi si během nich budou moci vytvořit vlastní dřevěnou marionetu, nebo maňáska s dřevěnou hlavou.