Zlínští filharmonici zahrají na hradě v Malenovicích pro luhačovickou Korunku

MALENOVICE – Den plný kultury s charitativním podtextem čeká na návštěvníky hradu v Malenovicích v sobotu 18. června. Za pouhou korunu si budou moct užít vystoupení filharmoniků, dětí i místních studentů. Výtěžek z finančních darů použije Korunka Luhačovice na pomoc těm, kteří se octli v tíživé životní situaci.

V prostorách hradu Malenovice vystoupí Filharmonie Bohuslava Martinů a sbory 11. Základní školy ve Zlíně – Malenovicích Carmina Bona a Čamlíci. Připojí se také Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti, která při této příležitosti vystaví výtvarná díla studentů.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Akce má kromě kulturního zpestření přinést něco dobrého, co zpříjemní dobu po covidu spolu s přízrakem války na Ukrajině a dramatickou inflací. Dostala proto název Na hrad za Korunk(o)u s podtitulem Dobrými činy proti zlým časům. „Se všemi partnery jsme se shodli, že výtěžek z akce poputuje tady u nás na podporu těch, kdo se v důsledku nějaké tragédie, nemoci či války ocitli v tíživé životní situaci, kterou sami nedokáží zvládnout,“ sdělil Pavel Hrubec, ředitel Muzea jihovýchodní Moravy, které poskytlo prostory na malenovickém hradě.

Návštěvníci jsou zváni 18. června od 10 do 15 hodin. Záštitu nad akcí poskytla radní Zlínského kraje pro školství a kulturu Zuzana Fišerová.