Policisté odhalili na dálnici D11 přes 30 přestupků a uložili pokuty za skoro 50 tisíc korun

KRÁLOVÉHRADECKO  – Během včerejšího dne se policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené na nevěnování se řízení. K této akci použili ke zjištění přestupků speciální vozidlo, ze kterého prohřešky řidičů skrytě zadokumentovali na videokamery a fotoaparáty.

Tyto informace poté byly předány policejním hlídkám v terénu, ty potom řidiče zastavily a přestupek na místě vyřešily. Policisté také kontrovali dodržování pravidel silničního provozu při jízdě v jízdních pruzích, držení mobilního telefonu v ruce, nebo použití bezpečnostních pásů. Při každé kontrole byli řidiči podrobeni dechové zkoušce na přítomnost alkoholu.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nepoužití bezpečnostních pásů bylo zjištěno 4 x, s mobilem v ruce bylo načapáno 14 šoférů, špatný technický stav vozidla byl odhalen 4 x, jízda bez dálniční známky 3 x, stání na dálnici bylo zjištěno 3 x. Celkem bylo odhaleno 33 dopravních přestupků a byly uloženy pokuty v za téměř 50 tisíc korun.

„Řidiči si bohužel velice často neuvědomují, že jejich protiprávní jednání může mít fatální následky nejen pro ně samotné, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu. Z důvodu, že nevěnování se řízení je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod, budeme se této problematice i nadále velmi aktivně věnovat,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Policisté v uplynulém roce v rámci celého kraje odhalili 1.345 řidičů, kteří za jízdy nepoužili bezpečnostní pás a uložili jim za to pokuty za 498 tisíc korun. Od ledna do konce května tohoto roku byly stejné prohřešky zjištěny v 1.335 případech a hříšníci obdrželi pokuty za 560 tisíc korun. Za stejné období letošního roku bylo 633 řidičů pokutováno za držení mobilního telefonu v ruce při jízdě, celkovou částkou 272 tisíc korun. Minulý rok tento prohřešek policisté řešili u 1.244 řidičů, ti na pokutách zaplatili 538 tisíc korun.