Pozor! Za pěstování konopí na zahrádce pro vlastní potřebu hrozí nyní muži z Kutnohorska až pětiletý trest!

KUTNÁ HORA – Na zahradě svého domu si pěstoval sedmadvacetiletý muž konopí, a i když drogu nikde neprodával a užíval jí sám, je takové chování protiprávní a trestné.

Muž pěstoval konopí na zahradě rodinného domu na Kutnohorsku, vypěstovanou rostlinu pak usušil, využíval pro vlastní potřebu a dle svých slov i pro nemocnou babičku. Při domovní prohlídce policisté nalezli 14 kusů rostlin vysokých více jak 2 metry. Ty na místě zajistili společně s asi 30 gramy již usušené rostliny. Provedeným kriminalistickým zkoumáním zajištěného rostlinného materiálu bylo prokázáno, že se jedná o konopí s 252 gramy účinné psychotropní látky THC.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Kriminalisté proto sedmadvacetiletého muže obvinili z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který hrozí až pětiletá trestní sazba. Obviněný policistům sdělil, že z konopí dělá masti, vývary a čaje pro svou nemocnou babičku a sám konopí i kouří.

V případě prokázání viny a odsouzení může obviněný muž skončit ve vězení až na 5 let.