Úplně novou pobočku otevřela Knihovna města Ostravy v městské části Zábřeh

OSTRAVA – Zcela novou pobočku otevřela Knihovna města Ostravy v ostravské části Pískové doly na ulici v Zálomu. Stalo se tak v pravé poledne dne 2. června 2022.

„Pobočku čtenáři najdou v budově bývalé základní školy V Zálomu, v oblasti Pískové doly. Její založení inicioval dlouhodobý zájem obyvatel této lokality,“ informovala o události vedoucí několika knihoven ve 3. ostravském obvodu, Petra Šimonová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Čtenáři všech věkových kategorií se tady od začátku června radují z moderního a příjemného prostředí. Interiér doplňují netradiční prvky, které tvoří mimo jiné originálními tapety. „Prostředí evokuje pozitivní vztah k přírodě, který bude v nové knihovně v rámci volnočasových i vzdělávacích akcí podporován,“ dodala ještě Šimonová.

Vedle prostorné půjčovny se 7000 knih disponuje knihovna přednáškovou místností a útulnou čítárnou pro rodiče s nejmenšími dětmi. Další informace o knihovně, včetně půjčovní doby, jsou uvedeny na stránce: https://www.kmo.cz/pobocky/v-zalomu/.

Hlavním investorem byla Knihovna města Ostravy. Celkové náklady na vznik nové pobočky činily 4 212 175 Kč včetně DPH. Počin by se samozřejmě neobešel bez podpory statutárního města Ostravy a významného partnera knihovny, městského obvodu Ostrava-Jih.