Řidička vjela na přejezd, když se spouštěly závory. Musela je prorazit

PÍSECKO – Naštěstí jen majetkovou škodou a bez omezení na železnici skončila dnes ráno dopravní nehoda v Protivíně. Řidička osobního automobilu vjela na přejezd v době, kdy se spouštěly závory. Aby se dostala z nebezpečí na kolejích, musela závoru prorazit.

Jak uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová, krátce po sedmé hodině jela řidička s osobním automobilem značky Volvo ulicí Švermova v Protivíně. „Žena přejížděla železniční přejezd, který je vybaven akustickým i světelným zařízením i závorami, přesto se na koleje dostala v době, kdy již padaly závory,“ uvedla Čuřínová Ingrišová. Podle prvotních zjištění, zůstala řidička přímo na přejezdu, a aby se dostala z nebezpečné situace, musela zabezpečení prorazit.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo vyjížděli protivínští policisté i dopravní policisté, kteří dopravní nehodu prošetřují. Policisté u řidičky provedli také dechovou zkoušku, která byla negativní. Ženě nyní hrozí trest zákazu řízení.

„V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme všechny řidiče, aby se pozorně věnovali řízení, hlasitá hudba a další ruchy v interiéru vozidel mohou přispět k nebezpečným situacím a přehlédnutí důležitých značení i aktuálních problémů na silnici,“ apeluje policejní mluvčí.