Fingovali vloupání do služebního auta, ze kterého ukradli téměř 400 tisíc korun

TRUTNOVSKO – Policisté dopadli podařenou dvojici, která v polovině února letošního roku ve Dvoře Králové nad Labem vymyslela plán, jak si rychle pomoci k penězům. Jejich hereckým um s naplánovaným vykradením služebního vozidla jim nyní muže vynést až pět let pobytu za mřížemi.

„Dvaadvacetiletá pracovnice jedné velké firmy přerozdělující peníze, se předem domluvila se svým 27letým komplicem na vloupání do jejího služebního vozidla. Celou věc důkladně společně promysleli, naplánovali a také si určili, jak budou v ten den postupovat,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Žena měla zaparkovat auto u panelových domů a obejít své povinnosti. Mezitím muž vnikl násilím do vozidla, v den, kdy převáželo peníze. Z něj ukradl skoro 380 tisíc korun, 4 klíče v hodnotě 10 tisíc korun, na vozidle poškodil zámky za zhruba 80 tisíc korun.

Policisté oba hříšníky zadrželi uplynulý pátek a hned je obvinili. Z výpovědi obou vyšlo najevo, že odcizené peníze užili pro svou potřebu.