Při nehodě na Strakonicku se zranili tři lidé. Mladý řidič zřejmě usnul

STRAKONICKO – Dnes kolem půl sedmé ráno došlo u obce Brusy na Strakonicku k vážné nehodě. Mladý řidič zde z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a narazil do stromu. Při nehodě se zranili tři lidé. Pro jednoho ze zraněných musel přiletět vrtulník.

Nehoda se stala na silnici I/4 nedaleko obce Brusy na Strakonicku. „Řidič (ročník 1999) společně se dvěma spolujezdci jel ve směru od Písku na Strakonice, kde na rovném úseku zatím z přesně nezjištěných příčin, zřejmě mikrospánek, vjel do protisměru, přejel komunikaci a čelně narazil do vzrostlého stromu,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tříčlennou posádku vozidla Fiat Ducato z Liberecka ošetřovali záchranáři. „Řidič a vpředu sedící spolujezdec utrpěli lehká zranění, třetího spolujezdce transportoval vrtulník letecké záchranné služby do českobudějovické nemocnice,“ uvedla Nováková. Dopravnu přibližně do třičtvrtě na osm řídili policisté kyvadlově. Přesnou příčinu a okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování.