Plameny sežehly opuštěný dům v Holešově

HOLEŠOV – Devět jednotek hasičů zasahovalo od nedělního rána u rozsáhlého požáru v Holešově. Plameny tam zachvátily neobydlený dvougenerační dům v ulici Novosady. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Po příjezdu hasičů byla už v plamenech celá střecha a půdní prostory domu. „K hašení použili čtyři hasební proudy vody. Zásah jim však komplikovaly náletové dřeviny, které hustě rostly okolo. Hasiči si tak motorovou pilou museli cestu k domu prořezat. Pár minut po půl sedmé vyhlásil velitel zásahu lokalizaci požáru,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ačkoliv měli hasiči požár pod kontrolou, to nejhorší je teprve čekalo. „Při likvidaci požáru hasiči odtrhli střešní plech a postupně rozebírali konstrukci střechy, což bylo nutné především v její nejvíce zasažené části, která byla prohořená a nebyla tak únosná pro pochozí hašení. Po odkrytí střechy a sundání její konstrukce hasili hasiči hořící krovy a izolační papír. Poté pokračovali v rozebírání dalších částí střechy a dohašovali skrytá ohniska,“ popsala Javoříková.

Před devátou hodinou se jednotky začaly postupně vracet na základny. Vyšetřování příčiny požáru i určení výše škody má nyní v rukou vyšetřovatel hasičů společně s policií.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK