Covid znovu na scéně. Na návštěvu do některých nemocnic v Olomouckém kraji jen s respirátorem

OLOMOUCKÝ KRAJ – V souvislosti se zvyšujícím se počtem případů onemocnění covid-19 v České republice doporučuje Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje zdravotnickým a sociálním zařízením zavést preventivní protiepidemická opatření. Na základě tohoto doporučení některé nemocnice v Olomouckém kraji upravují režim návštěv pacientů na lůžkových odděleních.  

Fakultní nemocnice Olomouc (FN) zavádí povinnost nošení respirátoru minimálně třídy FFP2 při návštěvách nemocných na lůžkových odděleních nemocnice od pondělí 1. srpna. “Nutnost používání respirátorů pacienty a jejich doprovodem v ambulantním provozu je v kompetenci vedení jednotlivých zdravotnických pracovišť naší nemocnice. Zároveň prosíme veřejnost, aby minimalizovala počet návštěvníků u svého nemocného blízkého,” uvedl mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher. 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Nemocnici Šumperk platí taktéž povinnost mít nasazený respirátor minimálně třídy FFP2 při návštěvách pacientů na lůžkovém oddělení. Zároveň jsou omezeny návštěvní hodiny pouze na dobu 14:00 – 16:00 hodin, kdy návštěva bude povolena současně maximálně 2 osobám u jednoho pacienta, na dobu nepřesahující 20 minut. Návštěvní hodiny na dětském a porodnickém oddělení se neomezují. Návštěva není umožněna osobám s příznaky respiračního onemocnění.

V Nemocnici Hranice platí od úterý 26. července úplný zákaz návštěv.

V nemocnicích skupiny AGEL v Prostějově, Přerově a Šternberku platí doporučení mít nasazenou roušku nebo respirátor a vydezinfikovat si ruce při návštěvách pacientů. Při známkách akutního respiračního onemocnění je vhodné návštěvu odložit.