Žena prodala koloběžku, přišla o sto dva tisíc

UHERSKOHRADIŠŤSKO – I když policisté neustále upozorňují na podvodné nabídky přes internet, vždy se najdou oběti, které se nechají napálit. To byl případ ženy z Uherskohradišťska, která s vidinou rychlého prodeje jejího zboží přišla o své úspory.

Poškozená minulý týden vystavila na internetový portál inzerát s nabídkou prodeje závodní koloběžky za patnáct tisíc korun. Přes aplikaci WhatsApp se jí ozvala jiná žena, která projevila zájem a prodejkyni poslala odkaz na přepravní společnost, přes kterou chtěla zásilku doručit.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Žena odkaz otevřela a aniž by pojala podezření, že se jedná o podvod, vypsala všechny údaje, i ty z platební karty,“ dodává tisková mluvčí policie Milena Šabatová. Toho využil podvodník a odčerpal z účtu sto dva tisíc korun. Nyní mu hrozí až pětileté vězení. Policisté proto apelují na prodejce i nakupující, aby nikdy neposílali údaje z platební karty a dali si pozor na nepoctivé osoby.