Skupinu Syřanů a Turků zadrželi policisté na D1. Ukrajinské převaděče čeká vyhoštění

KRAJ VYSOČINA – Osm migrantů ve dvou osobních automobilech cestovalo v úterý po D1 směrem na Prahu. Žádný z nich neměl povolení k pobytu v České republice. Oba řidiči, muž a žena z Ukrajiny, byli za převádění osob odsouzeni.

Policisté z dálničního oddělení Domašov kontrolovali v úterý 9. srpna večer na dálnici D1 dvě osobní vozidla s polskou registrační značkou. „Vozidlo Toyota řídila třiatřicetiletá žena, jednalo se o státní příslušnici Ukrajiny. Ve vozidle přepravovala čtyři muže bez dokladů. Vozidlo Peugeot řídil čtyřiadvacetiletý muž, jednalo se o státního příslušníka Ukrajiny a ve vozidle přepravoval rovněž čtyři cizince,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Ani jeden z cizinců se nebyl schopen prokázat nějakým dokladem a neměli ani oprávnění k pobytu na našem území. Po konzultaci s tlumočníky se potvrdilo, že ve skupině mužů, ve věku od 18 do 54 let, jsou tři Syřané a pět státních příslušníků Turecka. Jejich cílovou zemí se měla stát Spolková republika Německo. „Se všemi cizinci policisté zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění z území České republiky,“ doplnila mluvčí.

Důkladnému šetření se nevyhnuli ani řidiči automobilů. Jako podezřelí z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice skončili muž i žena v policejních celách. A hned ve čtvrtek 11. srpna stanuli oba před soudem, odkud odešli s trestem vyhoštění z České republiky na dobu čtyř let.