Řidič na Jesenicku se notně posilnil, přesto (nebo spíš právě proto) nezvládl bezpečně projet zatáčky

JESENICKO – Havárie se stala kolem jedné hodiny v noci na neděli 28. srpna u Mikulovic na Jesenicku. Šestačtyřicetiletý řidič nezvládl bezpečně projet zatáčky a zůstal viset na vnitřní krajnici. Při dechové zkoušce notně nadýchal, přišel o řidičák a teď má na krku paragrafy. 

Kolem jedné hodiny v noci na neděli 28. srpna havaroval u Mikulovic na Jesenicku 46letý řidič s Citroenem C4 Cactus. Muž jel od Velkých Kunětic směrem na Mikulovice. Před Mikulovicemi po projetí mírné levotočivé zatáčky nezvládl řízení, takže v následující ostré pravotočivé zatáčce najel na její vnitřní krajnici, kde zůstal viset. Při havárii nebyl nikdo zraněn. “Dechovými zkouškami policisté řidiči postupně naměřili 2,69 a 2,59 promile,” uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve se řidič odmítl podrobit. Policisté mu zadrželi řidičák a zakázali další jízdu. Škoda na autě byla předběžně odhadnutá na 50 tisíc korun. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí šest měsíců až tři roky za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz řízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.