Řidiči, pozor! Opravy uzavřou most v Hulíně

HULÍN – Silničáři ve čtvrtek plánují zahájit opravu mostu přes řeku Rusavu v Hulíně na silnici I/55. Řidiči budou muset úsek objet přes dálnici. Dnes na to upozornila mluvčí zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic ČR Lucie Trubelíková.

První dny budou probíhat jen přípravné práce a provoz bude bez omezení. „Od 5. září se práce již neobejdou bez úplné uzavírky tohoto úseku. Objízdná trasa ve směru na Kroměříž bude vedena bezplatně po dálnici D1 a D55. Objízdná trasa ve směru na Kroměříž pro vozidla s konstrukční rychlostí nižší než 80 km/h bude vedena přes Tlumačov a Kvasice,“ uvedla Trubelíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Silničáři provedou opravu mostního svršku, sanaci nosné konstrukce a opěr. Náklady činí 6 milionů korun.

Pro bezpečnost dětí u základní školy se současně po dobu opravy silničního mostu uzavře most na silnici I/55 u ZŠ, a to pro veškerou dopravu. Přejít budou moct pouze pěší a cyklisté.

„Úsek bude opět průjezdný bez omezení v zimních měsících. Následně bude stavba pokračovat na jaře 2023, a to po skončení topné sezóny, kdy proběhne demontáž plynovodu,“ dodala Trubelíková.

Foto: ŘSD ČR