V Přerově vzniká nová venkovní posilovna

PŘEROV – Sportovci všech generací se ještě v září dočkají otevření nové venkovní posilovny v Přerově. Ta vzniká v Sokolské ulici, v místech původního dětského hřiště. Sami Přerované si přáli vybudovat ve městě místo, kde by mohli aktivně trávit volný čas tímto způsobem. 

„Rozhodli jsme se vyslyšet požadavky Přerovanů na tento typ aktivního odpočinku, které přicházely již delší dobu. Zájem o tento druh sportovního vyžití se nám také potvrdil i v rámci participativního rozpočtu, kde se tento návrh objevil hned třikrát,“ uvedl přerovský radní Michal Zácha. Workoutové hřiště slouží především ke cvičení s vahou vlastního těla s využitím jednoduchých cvičebních konstrukcí. Michal Zácha dále upřesňuje: „Jedná se o první hřiště tohoto druhu v České republice – jde o cvičební dráhu složenou z patnácti na sebe navazujících různých prvků.“ 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Součástí hřiště bude také informační tabule s popisem a nákresem jednotlivých cviků. Lokalita byla vybrána tak, aby sportovci měli pro trénink dostatek prostoru. Hřiště bude volně přístupné, cvičební prvky jsou však konstruovány pro osoby vyšší než 140 centimetrů s vahou nepřesahující 120 kilogramů. 

Celková cena tohoto hřiště činí jeden milion dvě stě tisíc korun. Terénní úpravy a přípravné práce zajišťují Technické služby města Přerova a dodávku cvičebních prvků a jejich montáž realizuje specializovaná dodavatelská firma. „V rámci této referenční stavby nám dodavatelská firma hracích prvků poskytla slevu 800 tisíc korun,“ doplnila Michaela Kašíková z odboru majetku přerovského magistrátu.

„Zahájení provozu nové workoutové dráhy je plánováno na konec září, ale věříme, že práce zvládneme rychleji a první sportovci si budou moci zacvičit již za 14 dní,“ uzavírá Michal Zácha. Sportovci se zájmem o cvičení venku mohou už nyní využívat workoutové prvky u laguny a další byly instalovány v rámci 13. etapy revitalizace sídliště Předmostí nebo v místních částech Vinary a Újezdec.