Kohoutovice, Brno-střed a Žebětín obdrží peníze na úpravu parků

BRNO – Radní oslovili městské části a nabídli jim finanční výpomoc na úpravu parků a zelených ploch. První dvě vlny dotací proběhly v březnu a červnu, nyní se budou schvalovat příspěvky pro městské části Kohoutovice, Brno-střed a Žebětín.

„Na projekty, které mají za cíl vytvářet nové zelené plochy a parky, jsme v letošním roce vyhradili 30 milionů korun,“ řekl Petr Hladík, náměstek primátorky. První dva balíky peněz byly schváleny v březnu a červnu, zbylých 545 tisíc si rozdělí tři městské části. V Kohoutovicích získají 42 tisíc korun na projekt Strom pro dítě, Brno-střed plánuje zastínění a dovybavení hřiště v bytovém souboru Vojtova. Poslední podpořený projekt je revitalizace parčíku U Hájovny v Žebětíně, na projektovou dokumentaci pošle magistrát 250 tisíc korun. Brno-střed si také může požádat o dotaci ve výši téměř 10 milionů korun na revitalizaci veřejného prostranství před Pedagogickou fakultou na Poříčí. Město dříve poskytlo 950 tisíc na projektovou dokumentaci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.