Poznejte s entomologem přírodu a hmyz na Valašsku

VSETÍN, VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Přijměte pozvání na dvě přednášky pojednávající o přírodě a hmyzu na Valašsku. Konají se ve dnech 5. a 6. října na zámku Vsetín a Kinských.

Přednáška Ze života hmyzu přiblíží pohled na vývoj naší krajiny v posledních staletích. Uznávaný entomolog Lukáš Spitzer se za posledních dvacet let zapojil do řady tuzemských i zahraničních projektů, a může tak porovnávat poznatky o životě hmyzu na Valašsku s výsledky výzkumů po celé Evropě. „Na příkladu brouků a motýlů si ukážeme, jak se valašská krajina v posledních staletích vyvíjela, kam došla a jaké jsou její perspektivy. Odpovíme si i na základní otázku: Zůstanou na valašských loukách v době klimatické změny pořád hejna motýlů?,“ uvedl Lukáš Spitzer. Přednáška na zámku Vsetín startuje 5. října od 17 hodin, o den později ve stejný čas se setkáte na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.