Šéfová a pět podřízených okradli firmu o několik set tisíc korun

NÁCHODSKO – Kriminalisté v uplynulých dnech ukončili vyšetřování podvodu, ke kterému došlo v období od července 2019 do dubna 2021. Šestačtyřicetiletá zaměstnankyně státního podniku měla prostřednictvím dalších zaměstnanců čerpat mzdové prostředky formou odměn za práci, kterou ve skutečnosti neodvedli.

„Následně své odměny měli zaměstnanci odevzdávat zpět své vedoucí, nebo je využít na nákup vybavení či odměňování svých dalších podřízených. Vyšetřovatelé zjistili, že žena měla spolupracovat blízce s 5 svými přímými podřízenými, které ji měly pomáhat,“ říká k případu policejní mluvčí Lucie Konečná.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vyšetřovatelé zjistili, že způsobená škoda měla přesahovat 200 tisíc korun, státnímu zástupci byl odeslán spis s návrhem na podání obžaloby pro spáchání podvodu. V případě prokázání viny hrozí pachatelkám pobyt za mřížemi až na dva roky.