V Jihlavě se bude tančit. Soutěž Amen Khelas proběhne už tento čtvrtek

JIHLAVA – Po dvouleté pauze se ve čtvrtek v Jihlavě uskuteční Taneční soutěž Amen Khelas – Všichni tančí 2022. Akce, kterou pořádá Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Erko Jihlava, je přístupná široké veřejnosti.

Soutěž se koná ve čtvrtek 13. září od 15:00 hodin v DKO Jihlava. „Tradičně nazvaná taneční soutěž Amen Khelas se rozšířila o český překlad hlavně z důvodu podpory všech mezilidských vztahů, vzájemného pochopení a spolupráci napříč národnostmi, a to především prostřednictvím tance. Vystoupí zde děti a mládež ze sociálně znevýhodněného prostředí s romskými, ale i moderními tanci,“ vysvětlila Irena Miklóšová, koordinátorka soutěže.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Kromě jihlavského zařízení pro děti a mládež Erko, které akci pořádá, se soutěže zúčastní dalších deset zařízení, která se věnují dětem a mládeži, a to nejen v regionu Vysočina: NZDM ESKO Žďár nad Sázavou, NZDM Drom Brno, Spolek Loly Ruža Luže u Chrudimi, Komunitní centrum Kamas Lačo Dživipen Brno, NDZM Centrum 5KA Rychnov nad Kněžnou, Armáda Spásy – NDCM Dživipen Brno, NZDM Ambrela Třebíč, Výchovný ústav ZŠ, SŠ a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, NZDM Maják Luka nad Jihlavou, Spolek AV-Amari Vysočina.

Soutěž potrvá tři hodiny, v jejím závěru vystoupí taneční skupina Street Busters Jihlava.