Hokejoví fanoušci ho připravili o tričko. Hrozí jim za to až deset let vězení

Ilustrační foto

TŘEBÍČ – Náhodné setkání několika hokejových fanoušků vyústilo agresí, kterou nyní vyšetřují třebíčští policisté. Dva mladí muži napadli fanouška jiného týmu a donutili ho odevzdat jim své tričko. Útočníci čelí podezření z trestného činu.

Případ se odehrál v neděli 13. listopadu večer v Třebíči. „Na čerpací stanici přijel ve večerních hodinách mladý muž, který měl oblečené tričko v barvách svého hokejového týmu. To se ale nelíbilo jiným dvěma mužům, kteří v tu dobu byli společně s dalšími lidmi opodál. Šestadvacetiletí muži přišli k autu, ve kterém řidič seděl, otevřeli dveře a pod pohrůžkami nutili řidiče sundat si tričko,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Napadený muž se snažil bránit, ale nakonec ve strachu z dalšího útoku oblečení vydal. K žádnému zranění přitom nedošlo. „Na základě prověřování se nám podařilo oba podezřelé muže vypátrat,“ sdělila zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality Miluše Vostalová s tím, že tričko muži vydali a následně si ho převzal zpět jeho majitel.

Oba muži byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Kriminalisté případ dále vyšetřují. „Za trestný čin loupeže lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala mluvčí.