Vánoce na Šestce budou opět tradiční a nabídnou kluziště zdarma

Ilustrační foto

Praha – Vánoce se do Prahy 6 vrátí po dvou letech v tradičním formátu. Nebude chybět kulturní program s vánočními trhy v Šabachově parku, v Písecké bráně a v kulturním centru Kaštan. Na Vypichu se opět otevře veřejné kluziště, které bude zdarma.

Na Šestce se o prvním adventním víkendu rozsvítily vánoční stromy v pěti lokalitách – na Břevnově, na Dědině, ve Vokovicích, v Dejvicích u Kulaťáku a u Písecké brány. V Šabachově parku si od 9. prosince návštěvníci užijí vánoční atmosféru skrze koncerty a hudební i divadelní vystoupení, které doplní adventní trhy plné vánočních dobrot, dekorací nebo charitativních stánků. Čtrnáctidenní program zajistí spolek Nerudný fest. Stejně jako v předchozích letech nabídne vánoční program i Písecká brána a břevnovské kulturní centrum Kaštan.

Nadšení bruslaři nepřijdou v zimních měsících ani o tradiční kluziště na Vypichu. Díky své předvídavosti má Praha 6 z minulých let smluvně zafixované ceny energií, proto i letos nabídne bruslení pro veřejnost zdarma. Podobně je to i s vánočním osvětlením, které se rozzáří na více než třech stovkách sloupů veřejného osvětlení a světelné řetězy ozdobí přes šedesát stromů po celé Praze 6. Vzhledem k faktu, že osvětlení sestává z LED zářivek, nejsou náklady na osvětlení vysoké.