Za volantem byly přistiženy tři desítky řidičů pod vlivem alkoholu a drog

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

KRÁLOVÉHRADECKO – Policisté se rozhodně nikdy nenudí. Příkladem toho jsou proběhlé silniční kontroly od uplynulé středy do neděle. Za volantem načapali pořádnou várku hříšníků. Rekordmankou za všechny je 40letá žena, která nadýchaly 3,2 promile.

Policisté napříč krajem přistihli za volantem 19 opilých řidičů, z nichž 5 navíc způsobilo dopravní nehodu. Dalších dvanáct šoférů bylo pod vlivem drog, 4 z nich odmítli lékařské vyšetření a nyní jim u správního orgánu hrozí pokuta 25-50 tisíc korun a zákaz řízení na 1-2 roky. U ostatních pozitivních na drogy se bude rozhodovat až na základě výsledku lékařského vyšetření.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Čtrnáct opilých řidičů mělo do 1 promile, a tudíž se dopustilo přestupku. Ve správním řízení jim hrozí až 20tisícová pokuta a zákaz řízení na 6 až 12 měsíců. Zbývající pětice (3 ženy a dva muži) měla nad jedno promile,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Rekordmankou je 40letá žena, která ve středu odpoledne vyjela z centra Hradce Králové směrem na Chlumec nad Cidlinou. Do cíle však nedorazila, protože u obce Káranice sjela do škarpy. Přivolaná záchranná služba nezjistila u řidičky žádné zranění, avšak policisté ji naměřili 3,2 promile alkoholu v dechu. Hříšnici hrozí tučná pokuta, zákaz řízení, nebo rok pobytu za mřížemi.

Poslední opilý 25letý řidič na sebe upozornil včera krátce po 22. hodině, když na benzinové čerpací stanici v Hradci Králové v Koutníkově ulici při couvání narazil do tankovacího stojanu. Při nehodě nezranil sebe ani nikoho jiného, ale dechová zkouška na přítomnost alkoholu ukázala pozitivní výsledek 2 promile. Na stojanu způsobil škodu za 100 tisíc a na autě 30 tisíc korun. Tento hříšník se může těšit nejen na pokutu, ale také mu hrozí zákaz řízení, nebo trest odnětí svobody od 6 měsíců až 3 roky.