Na jaře má začít rekonstrukce průtahu Jestřebím. Potrvá půl roku

Ilustrační foto

KRAJ VYSOČINA – Kraj již zná dodavatele rekonstrukce průtahu Jestřebím. Dojde-li v následujících dnech k podpisu smlouvy, začnou práce již na jaře příštího roku.

Součástí oprav silnice II/403 o délce téměř 800 metrů bude i kompletní rekonstrukce problémového propustku. který by tak měl získat větší kapacitu. „Toto místo zkomplikovalo průjezdnost obcí při bleskové povodni v roce 2018. Naprojektována je proto nejen jeho úprava, ale i části stávající jednotné kanalizace a přeložení plynovodní přípojky,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina Miroslav Houška.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Pokud zahájení proběhne podle plánu, měly by být práce hotovy do konce října. Po celou tuto dobu bude na silnici II/403 omezen provoz. „Stavba bude prováděna postupně po jednotlivých úsecích. Vybraný dodavatel seznámí v dostatečném časovém předstihu vlastníky dotčených nemovitostí s řešením provozu v době uzavírky,“ dodal Miroslav Houška.

Téměř celou rekonstrukci, v hodnotě bezmála 20 milionů korun, zaplatí Kraj Vysočina ze svého rozpočtu.